Skummer dit fadølsanlæg for meget? Her er løsningen

Skummer dit fadølsanlæg for meget? Her er løsningen

Skummer fadølsanlæget? Så kan det skyldes flere ting. Her er en række punkter du kan gå igennem, så du sikrer den rigtige mængde skum.

For skum er vigtigt, da det både smager godt og fungerer som et låg på øllet mod iltning og dermed tab af kulsyre i øllen. 



Sådan får du øllet til at flyde rigtigt

1. Justér hastigheden
De fleste haner har en hastighedsregulering på siden. Sørg for, at øllet ikke løber for hurtigt – det giver skum.

2. Er fustagen tilkoblet?
Tjek om fustagen er tom eller korrekt forbundet. Ved flere haner kan det være forvirrende.

3. Øllet sprutter?
Så er trykket nok for lavt.

Brug ca. 2,4 bar til metalfustager og plastfustager uden pose.

Brug ca. 3,2 bar til KeyKeg plastfustager med pose (op til 3,5 bar ved lange slanger eller varme omgivelser).
Når du ændrer trykket, så lad lidt øl løbe først, før du ser effekten.

4. Stadig for meget skum?

Det kan skyldes for meget kulsyre i for lang tid.

Eller øllet er overkarboneret fra bryggeriet.
Kontakt din ølleverandør, hvis du er i tvivl.

5. Skum med bobler?
Så trænger hanen nok til rens.
Gør sådan:

Kig under hanen – find det lille lufthul.

Sæt en beholder under. Hold en finger for hanen og træk den frem og tilbage.

Øllet vil rense hullet med en lille stråle.
Gentag når du renser anlægget.

6. Øllet skummer hele tiden?

Tjek om køleren har strøm.

Har du bordkøler, vent 5–10 min før du tapper.

Se om luftkompressoren bagpå er tændt.

Har du køler med vandbad? Se om der er is og om vandet bevæger sig.

Virker køleren ikke, så skal den have et serviceeftersyn.
Virker den fint, så tjek trykket igen (se punkt 3).


Intet virker? Ring til os – vi hjælper gerne.

Tilbage til blog